SAOPĆENJE AMBASADE SAD-a U BiH: "Brzo istražiti..."

Centralna izborna komisija BiH jučer je objavila izmijenjene rezultate za Mostar nakon što je ponovo prebrojan dio biračkih mjesta.

  • Politika

  • 15. Jan. 2021  15. Jan. 2021

  • 1

Novi rezultati potvrdili su krađe na izborima u Mostaru, pogotovo krađe na preferencijalnim glasovima unutar lista.

Kao jedino pošteno rješenje brojne stranke i traže da CIK naredi ponovno brojanje svih biračkih mjesta i utvrdi stvarne preferencije građana Mostara, ali i pozivaju da se kazne odgovorni.

Ovim povodom Vijesti.ba su zatražile komentar Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH.

- Bilo kakve navode o izbornim prevarama trebaju brzo istražiti odgovarajući organi za provođenje zakona, kao i Centralna izborna komisija kao glavni državni organ odgovoran za organizaciju i nadzor izbornog procesa u BiH - naveli su u odgovoru za Vijesti.ba iz Ureda za odnose s javnošću Ambasade SAD-a u BiH i dodali:

- Nakon što rezultati budu potvrđeni, izabrani zvaničnici moraju početi ozbiljno obavlajti vlast kako bi brzo implementirali izbornu volju građana Mostara.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...