ŠOK U EGIPTU: Hrvatska jedva do boda protiv Japana

U sjajnom susretu rukometne reprezentacije Hrvatske i Japana podijelile su bodove u prvom kolu grupe C.

  • Sport

  • 15. Jan. 2021  16. Jan. 2021

  • 0

Hrvatska je u duel sa Japanom ušla kao apsolutni favorit, ali kako su minute prolazile, bilo je jasno da će izabranici Line Ćervara morati dobro znojem natopiti dres za već upisana dva boda.

alt

Japan je u dul ušao bez respekta, brz i moderan rukomet sa brzom napadačkom tranzicijom zadavao je mnogo problema Hrvatskoj.

Iz minuta u minut prednost Japana je rasla, da bi u tri navrata iznosila šest pogodaka (14:8, 16:10, 17:11), no u samom finišu prvog dijela Hrvatska pravi seriju 3:0, pa je na odmor otišla sa zaostatkom od tri gola (17:14).

"Lovili" su Kauboji prednost Japana u nastavku, a u 48. minuti stigli su do izjednačenja (23:23), a u posljednje tri minute ušlo se pri rezultatu 28:28.

Japan je stigao do prednosti 29:28, no Ćupić je u samom finišu bio precizan sa sedam metara za konačnih 29:29.

Marić sa sedam pogodaka bio je najefikasniji kod Hrvatske, dok je Agarie sa šest bio najefikasniji kod Japana.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...