ZANIMLJIVA MOLBA HRVATSKIH RUKOMETAŠA: Nemojte nas više zvati...

Hrvatska reprezentacija je zadnji susret imala krajem aprila protiv Belgije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

  • Sport

  • 03. Jan. 2024  

  • 1

Nakon tri dana treninga u završnoj fazi priprema za Euro 2024. godine, hrvatska muška rukometna reprezentacija provjeru spremnosti za to veliko natjecanje tradicionalno ima na Croatia kupu u Poreču gdje su joj suparnici ove godine Crna Gora i Slovenija, prenosi N1.

Prvi susret na Croatia kupu hrvatski rukometaši igraju protiv Crne Gore u četvrtak u 17 sati.

Hrvatski rukometni savez uoči ove utakmice poslao je molbu medijima da hrvatske rukometne reprezentativce više ne nazivaju Kaubojima.

“Nastavno na brojne naslove i članke u medijima u kojima se spominje nadimak ‘Kauboji’ za hrvatsku mušku seniorsku reprezentaciju, u ime reprezentativaca, Stručnog stožera i Saveza, molimo Vas da taj nadimak ne koristite za naziv reprezentacije s obzirom da aktualni igrači nisu bili dio generacije kad je nastao spomenuti nadimak”, poruka je HRS-a.

Hrvatska reprezentacija je zadnji susret imala krajem aprila protiv Belgije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Osim toga, ovo je prvi put da je reprezentacija pod vodstvom Perkovca kompletna. U svim kvalifikacijskim utakmicama koje je vodio do sada, uvijek im je neko nedostajao.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...