ENISA SPAHIĆ OTVORENO: Evo zašto sam napustila Našu stranku...

Njen je glas bio među onima koji su glasali za većinu koju predvodi SDA. Uslijedile su optužbe iz Naše stranke, a o razlozima napuštanja i tome kako je doživjela optužbe, Spahić je govorila u razgovoru za Vijesti.ba.

  • Politika

  • 15. Jan. 2021  16. Jan. 2021

  • 3

Izbor novog Općinskog vijeća u sarajevskom Novi Gradu u fokus je stavio bivšu članicu Naše stranke Enisu Spahić. 

Njen je glas bio među onima koji su glasali za većinu koju predvodi SDA. Uslijedile su optužbe iz Naše stranke, a o razlozima napuštanja i tome kako je doživjela optužbe Spahić je govorila u razgovoru za Vijesti.ba.

Zašto ste napustili Našu stranku?

SPAHIĆ: Primarni razlog su bili mobing, podmetanja i pritisci koje sam trpila već neko vrijeme. Ja sam se međutim žalila rukovodstvu Naše stranke službeno, sa dokumentacijom, i ne bih ulazila u više detalja. Cilj mi nije da nekoga ocrnim, bez obzira što je nekima cilj da ocrne mene.

Rekli ste da ste bili izloženi pritiscima, kakvim i od strane koga?

SPAHIĆ: Razne sam prijetnje dobila, čak se šalju poruke članovima moje porodice. Ja mislim da to nisam zaslužila, nikome nisam ništa učinila nažao, ali izgleda da je to tako u našoj politici. Ako ne uradiš što traže od tebe, pišu da si izdajnik, da si kupljen, da si prešao u SDA ili Narod i Pravdu i slično.

Kada ste napustili NS?

SPAHIĆ: Našu stranku sam napustila prošlog mjeseca, a na ono što mi s dešavalo unutar Naše stranke sam se žalila mnogo ranije. Imam srećom i pismeni trag i svjedoke kolege iz odbora kojem sam pripadala, inače bi i za to govorili da lažem. U svakom slučaju, niti sam napustila stranku zbog glasanja u vijeću, niti sam članica SDA. U strankama poput SDA i Narod i pravda ja nikada neću biti članica.

Kako ste doživjeli optužbe iz Naše stranke nakon konstituisanja Općinskog vijeća?

SPAHIĆ: Teško, iskreno. Deset godina sam ja sa tim ljudima, imam tamo prijatelja mnogo. Mnogo sam učinila za organizaciju. I sada moram trpiti laži i izmišljotine jer nisam htjela glasati za NiP i njihovu većinu. Ali i to je ok. Ja ću opet glasati za svaki dobar prijedlog koji Naša stranka uputi na vijeću, a nikada za loš prijedlog makar dolazio od načelnika.


Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...