ON JE ZAMIJENIO ANGELU MERKEL NA ČELU CDU-a: Hoće li Armin Laschet biti kandidat za novog njemačkog kancelara?

Premijer savezne pokrajine Sjeverne Rajne-Vestfalije Armin Laschet novi je predsjednik Kršćansko-demokratske unije (CDU), odlučila je stranačka konvencija u subotu.

  • Svijet

  • 16. Jan. 2021  16. Jan. 2021

  • 0

Na digitalnoj stranačkoj konvenciji u drugom krugu glasanja on je pobijedio Friedricha Merza. Od 991 glasa, 521 je dobio Laschet, a Merz 55 manje. U prvom krugu je iz natjecanja ispao treći kandidat Norbert Roettgen, prenosi Hina.

Armin Laschet slovi kao umjereni političar koji će nastaviti sa smjernicama koje je na čelu stranke odredila njegova prethodnica Angela Merkel. Friedrich Merz je predstavnik konzervativnijeg dijela stranke.

Hoće li Laschet biti i demokršćanski kandidat za kancelara na izborima u septembru, odlučit će se nakon nekoliko pokrajinskih izbora u martu.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...