PRIJEDLOZI I PRILOZI: SDP BiH putem Suda BiH zatražio...

...ponovno prebrojavanje svih glasova u Mostaru.

  • Politika

  • 16. Jan. 2021  16. Jan. 2021

  • 1

"Socijaldemokratska partija BiH, nakon dokaza o masovnim izbornim i postizbornim manipulacijama na izborima u Mostaru, odlučila je putem Suda BiH zatražiti ponovno prebrojavanje svih glasačkih listića za sve politički subjekte i kandidate", saopćeno je iz te stranke.

"Tim povodom je nadležnom Apelacionom odjelu Suda BiH u zakonskom roku poslana argumentirana žalba s prilozima koji pokazuju da bi, ukoliko se prebroje glasački listići na svim izbornim mjestima, moglo doći do novih bitnih promjena u rasporedu vijećničkih mandata i poretka kandidata unutar izbornih listi.

Mi, u SDP-u BiH, smatramo da srazmjeri izborne krađe koji su se otkrili na samo 15-ak biračkih mjesta na kojima je organizirano ponovno prebrojavanje, kompromitiraju cijeli izborni proces u Mostaru te se zbog toga mora provjeriti šta se tačno dogodilo na preostalih više od 130 biračkih mjesta.

Podsjećamo da je prebrojavanjem izbornih listića na samo 15-ak biračkih mjesta spriječena krađa jednog vijećničkog mandata, a uz to je došlo do dramatičnih promjena u redoslijedu preferencijalnih glasova na pojedinim izbornim listama.

Također, smatramo da će eventualna otkrića sa svih izbornih mjesta pomoći istražnim organima da detaljno identificiraju sve organizatore i izvršitelje kriminalnih aktivnosti koji su se upustili u krađu izborne volje građana Mostara.

Ovim putem još jednom pozivamo Centralnu izbornu komisiju BiH da po službenoj dužnosti donese odluku o ponovnom prebrojavanju svih glasačkih listića na svim izbornim listama, kao i ponovno prebrojavanje preferencijalnih glasova po svim političkim subjektima", prenosi Fena saopćenje ove stranke.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...