DUSTER JE NARASTAO: Upoznajte Bigster, veliki SUV iz Dacije

Ako ste mislili da Dacia neće ići dalje od trenutne game, prevarili ste se. Dolazi Bigster, veliki SUV još većih očekivanja.

  • Auto

  • 16. Jan. 2021  16. Jan. 2021

  • 0

Korak veći od Dustera, Bigster na velika vrata dolazi u narednih nekoliko godina. A kad se pojavi, svojim dimenzijama, posebno duljinom od 4,6 metara, direktno će napasti širok spektar od kućnog Nissana X-Trail pa sve do Škode Kodiaq. 

Moćnog izgleda, Bigster se ističe i novim dizajnom, dosad neviđenim u gami. Gotovo amerikaniziranog izgleda s futurističkim svjetlima, masivnim plastičnim oblogama i povećim točkovima, ostavlja siguran dojam. No, u sljedeće četiri godine, koliko je ostalo do lansiranja, Bigster će se, vjerovatno, primiriti. Zato će novi logotip vjerovatno ostati. Logično, obećanoj prostranosti u kabini može se vjerovati, kao i mogućnosti da se ponudi treći red sjedala. Postavljen na CMF-B platformu koju koriste manji modeli u koncernu, Bigster će, po svemu sudeći, udomaćiti i bar jedan plug-in hibridni pogon. 

U svakom slučaju, Bigster je nakon jeftinog električnog modela još jedna iznenađujuća novost iz Dacije, koja će rumunskoj kompaniji priskrbiti mirnu budućnost. 

(Index Auto) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...