ODLIČNA, A BEZ KONZERVANSA: Napravite kod kuće paštetu od...

Ako ste ljubitelj paštete, pripremite vlastitu kod kuće umjesto da kupujete gotove, pune konzervansa.

  • Gastro

  • 17. Jan. 2021  17. Jan. 2021

  • 0

SASTOJCI:

500 gr pileće džigerice

1 luk

1 čehna bijelog luka

1 kašika putera

maslinovo ulje

so

biber

PRIPREMA:

1. Pileću džigericu očistite pa stavite u šerpu sa vodom da se kuha.

2. Luk sitno izrežite pa propržite na maslinovom ulju.

3. Dodajte bijeli luk i kuhanu džigericu.

4. Ostavite da se ohladi pa sameljite u blenderu.

5. Dodajte puter sobne temperature, so i biber pa dobro sameljite.

6. Ostavite u frižideru da se ohladi pa uživajte.

Prijatno!:) 

(SB/Domacica.com) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...