DOBAR REFLEKS: Vozio je BMW 280 km/h, a onda mu je u traku ušla Mazda (VIDEO)

Recimo, vozite 130 km/h u lijevoj traci, a onda djedica u Thaliji krene pri 90 km/h pretjecati kamion.

  • Auto

  • 17. Jan. 2021  17. Jan. 2021

  • 0

Vozaču BMW-a dogodilo se ono od čega strahuju mnogi vozači. 

Vožnja autocestom je najugodniji oblik vožnje, ali i on skriva opasnosti. Veće su brzine, pa i mala neopreznost može završiti fatalno. Jedna od takvih situacija je kad vam u voznu traku naglo uđe sporije vozilo.

Recimo, vozite 130 km/h u lijevoj traci, a onda djedica u Thaliji krene pri 90 km/h pretjecati kamion. Nimalo ugodno, zar ne?

E sad zamislite da vozite 280 km/h. Naravno, njemačkim Autobahnom gdje nema ograničenja brzine.

Upravo to se dogodilo vozaču BMW-a M4 (video, cca 0:48 min). I dok je jurio autocestom u traku mu je uletjela daleko sporija Mazda 3 koja je pri 140 km/h pretjecala Forda. Krenuo je kočiti, a sudeći po epilogu, posao je odradio na vrijeme. 

Ovaj puta nećemo nikoga kriviti već samo još jednom naglasiti da opreza nikad dosta.

(Index Auto)      

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...