DODIK SE VADI KAKO ZNA I UMIJE: Izmislio novu teoriju za ikonu - "Ukrajina želi DA MI SE OSVETI ZBOG...

Komentarišući slučaj "ukrajinska ikona" šef SNSD-a i predsjedavajući Predsjedništva Milorad Dodik još jednom je ustvrdio da se radi o obračunu, kako navodi, političkog Sarajeva sa njim.

  • Mini market

  • 17. Jan. 2021  17. Jan. 2021

  • 14

“Kao što znate Bisera Turković je odmah to uputila Tužilaštvu, eto neka to rješavaju”, rekao je Dodik. Šef SNSD-a poručio je da “političkom Sarajevu” nije odgovarao ni gost Lavrov, ni on kao Domaćin.

“Da je normalna država, a Bosna i Hercegovina nije ni N od normalne države, da je pravna država, a ona nije ni P od pravne države, onda bi se organi BiH raspitali, a ne ja, da li tu stvar zaista potražuje Ukrajina”, kazao je Dodik.

Dodik je još ustvrdio da je na dan posjete Lavrova provjereno, te da tada Ukrajina nije potraživala Ikonu.

Iako su visoki Ukrajinski zvaničnici potraživali ikonu danas Dodik poručuje da Ukrajina ne tvrdi da je ta ikona ukradena.

“Ne postoje podaci, ne postoje dokazi, Ukrajina ne tvrdi da je to ukradeno, da je nestalo, i da to pripada nekoj instituciji Ukrajine. Oni su samo ostrašćeni”, rekao je predsjedavajući Predsjedništva.

On je pojasnio da “žele da se na neki način osvete na međunarodnom polju Miloradu Dodiku, koji je govorio da Krim pripada Rusiji”, što kako Dodik navodi može da smatra i legitimnim.

“Ono što im ja poručujem, samo nam dostavite dokaze da je to bilo vlasništvo institucija Ukrajine i da je ukradeno. Mi ćemo to vratiti uz izvinjenje da nismo znali i nismo nigdje našli da je to tako”, zaključio je Dodik.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 14

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...