KAKO ĆE IZGLEDATI DAN INAUGURACIJE ZA NOVOG PREDSJEDNIKA SAD-a: Prve večeri svog mandata Biden će da potpiše...

Pred odlazak u Kapitol, Biden i Harris će u društvu supružnika učestvovati u crkvenoj službi u Katedrali Svetog Mateja Apostola.

  • Svijet

  • 20. Jan. 2021  20. Jan. 2021

  • 0

Polaganje zakletve novoizabranog predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Joea Bidena i potpredsjednice Kamale Harris započet će, prema službenom protokolu, tačno u podne u vašingtonskom Kapitolu, ali to nije prva tačka dnevnog reda koja će obilježiti ovu ceremoniju.

Pred odlazak u Kapitol, Biden i Harris će u društvu supružnika učestvovati u crkvenoj službi u Katedrali Svetog Mateja Apostola.

Nakon polaganje zakletve, tada već službeno novi predsjednik i potpredsjednica će posjetitti Spomenik neznanom vojniku na groblju Arlington u Virginiji, a potom krenuti put Bijele kuće, gdje će biti prisutni i mediji.

Već prve večeri svog mandata, predsjednik se očekuje da potpiše izvršne naredbe i predsjedničke naloge u Ovalnom uredu, a uslijedit će i virtuelno polaganje zakletve imenovanih prvog dana službe, javlja N1.

Predsjednik i potpredsjednica potom će se obratiti tokom inauguracijskog programa "Celebrating America".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...