PREDAVALA STUDENTIMA DOK JE BILA NA BOLOVANJU?: Profesorica koja je zgrozila javnost u BiH, zaposlena je u Ministarstvu zdravstva

Uprava Farmaceutskog fakulteta donijela je odluku da se raskida ugovor o daljnjem angažmanu doc. dr. Edise Trumić po pitanju izvođenja nastave na fakultetu.

  • Društvo

  • 20. Jan. 2021  20. Jan. 2021

  • 0

Incident koji se desio na Farmaceutskom fakultetu u Sarajevu, uzburkao je širu javnost naše zemlje. Docentica Edisa Trumić u medije kako u našoj zemlji, tako i regionu dospjela je nakon što su studenti objavili snimak online predavanja na kojem ih je ona, misleći da je isključila mikrofon, nazvala kerovima.

Priča koju je "Oslobođenje" objavilo nakon što su im se obratili studenti završne godine Farmaceutskog fakulteta u Sarajevu, dobila je epilog. 

Uprava Farmaceutskog fakulteta donijela je odluku da se raskida ugovor o daljnjem angažmanu doc. dr. Edise Trumić po pitanju izvođenja nastave na fakultetu, saopćeno je iz Farmaceutskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. 

Podsjećamo, objavljen je snimak na kojem se čuje glas profesorice Edise Trumić koja, govoreći o studentima, primjenjuje neprimjerene izraze i riječi koje su zabilježene na audiosnimku. Prema riječima studenata, profesorica je zaboravila isključiti mikrofon u pauzi predavanja. Cijeli snimak predavanja, uključujući i sporni dio, nastao na pauzi, snimljen je na Google meet platformi.

Redakciji "Oslobođenja" obratili su se i roditelji studenata koji su kazali kako su ogorčeni na riječi jedne docentice. Međutim, ono što je ponovo sve zaintrigiralo jeste informacije da je Edisa Trumić, ustvari, zaposlenica u Federalnom ministarstvu zdravstva te da je trenutno na bolovanju. 

Postavlja se pitanje kako docentica koja je u jednoj državnoj instituciji na bolovanju, sasvim normalno radi na drugim mjestima. Kako bi pojasnili o čemu se tu zaista radi, novinari su pozvali i rektora Univerziteta u Sarajevu Rifata Škrijelja, koji je kazao da te podatke nije imao u momentu donošenja odluke. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...