MUP SRBIJE OSTAJE PRI SVOM: "Postoje dokazi, Vučić..."

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije saopćeno je da postoje dokazi da je predsjednik te države Aleksandar Vučić prisluškivan.

  • Regija

  • 20. Jan. 2021  20. Jan. 2021

  • 0

Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, Radna grupa Ministarstva unutrašnjih poslova, koja je obrazovana rješenjem ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina, do sada je saslušala veliki broj lica i prikupila dokaze koji ukazuju da su predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i članovi njegove porodice nelegalno prisluškivani, prenosi "B92".

U skladu s članom 27 stav 2 Zakona o organizaciji i nadležnosti državnih organa u suzbijanju organizovanog kriminala, terorizma i korupcije, saopćeno je da su obavještenja primljena od lica za koje se osnovano sumnja da su povezani sa slučajem prisluškivanja Vučića i članova njegove porodice, dostavljena na daljnju nadležnost Tužilaštvu za organizovani kriminal. Radna grupa Ministarstva unutrašnjih poslova nastavlja rad po zahtjevu Tužilaštva za organizovani kriminal.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da je o dosadašnjim rezultatima predistražnog postupka detaljno upoznao Vučića.   

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...