SADIK AHMETOVIĆ O ODLUCI CIK-a: "Zadovoljni smo što je država dokazala da nije politički okupirana iz Srbije"

"Argumenti u istrazi CIK-a pokazali su da smo bili u pravu kada smo s dokazima govorili o kršenju izbornog procesa u Srebrenici", dodao je.

  • Mini market

  • 21. Jan. 2021  21. Jan. 2021

  • 1

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine danas je na sjednici u Sarajevu donijela odluku o poništavanju izbora održanih 15. novembra na 26 redovnih biračkih mjesta i dva biračka mjesta u odsustvu u osnovnoj izbornoj jedinici Srebrenica za nivo načelnika i Skupštine.

Sadik Ahmetović, predsjednik inicijative "Moja adresa: Srebrenica", kazao je za "Oslobođenje" kako su zadovoljni što je država pokazala da postoji u Srebrenici i da Srebrenica nije politički okupirana iz Srbije.

- Argumenti u istrazi CIK-a pokazali su da smo bili u pravu kada smo s dokazima govorili o kršenju izbornog procesa u Srebrenici. Priložili smo dosta dokaza i CIK je donio svoju odluku na osnovu svoje istrage. Nismo zadovoljni što nisu poništeni glasovi putem pošte, jer svjedoci smo da je bilo puno propusta, od toga da izborni materijal nije na vrijeme poslan, da je dolazio nakon izbora i skoro nikako u prekookeanske zemlje i mi ćemo uložiti žalbu Sudu BiH, a Sud BiH već ima takvih presuda u slučaju 'Krsmanović' u Foči i vjerujem da će naša žalba biti uvažena - kazao je Sadik Ahmetović za "Oslobođenje".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...