GOTOVO ZA POLA SATA: Piletinu u lisnatom tijestu pripremite na ovaj način...

Piletina u kremastom sosu upakovana u puterasto lisnato tijesto.

  • Gastro

  • 21. Jan. 2021  21. Jan. 2021

  • 0

SASTOJCI:

300 g pilećih prsa izrezanih na kockice

500 g lisnatog tijesta

1 mali luk izrezan na kockice

3 čehna bijelog luka

200 g krem sira

6 kašika putera

PRIPREMA:

1. U tavi na maslinovom ulju propržite luk, sitno sjeckani bijeli luk i piletinu.

2. Dodajte krem sir i puter i sklonite s vatre.

3. Razvucite lisnato tijesto i izrežite na pravougaonike.

4. Punite smjesom od piletine i preklopite.

5. Poredajte u tepsiju i pecite u rerni zagrijanoj na 180 stepeni.

Prijatno! :) 

(SB/Domacica.com) 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...