"TO JE NEPRIJATELJSKA AKTIVNOST": Putinova desna ruka Marija Zaharova žestoko kritikovala američke vlasti

"Nove sankcije koje su SAD uvele zbog gasovoda Sjeverni tok 2, predstavljaju neprijateljsku aktivnost i otvoreno nepoštovanje normi poštene konkurencije", rekla je portparolka Ministarstva vanjskih poslova Rusije Marija Zaharova.

  • Svijet

  • 21. Jan. 2021  22. Jan. 2021

  • 1

- Neprijateljske akcije protiv učesnika u izgradnji Sjevernog toka 2, koje se mogu kvalifikovati upravo na takav način, potvrđuju da SAD slijede sopstvene energetske interese i na sve načine žele da se učvrste kao primarni, legitimni dobavljač, kako oni vjeruju - rekla je Zaharova.

Ona je navela da se ovdje jednostavno radi o neskrivenom zanemarivanju standarda poštene konkurencije.

- Željeli bismo još jednom da konstatujemo da ilegalne restriktivne mjere nisu, i neće moći da utiču na fundamentalnu liniju, pravac naše zemlje na međunarodnoj sceni - dodala je ona.

SAD su u utorak, 19. januara, proširile sankcije protiv Rusije, uvodeći ograničenja protiv broda Fortuna, uključenog u izgradnju gasovoda Sjeverni tok 2, kao i kompanije koja je vlasnik broda.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...