NAVODNO ZBOG PANDEMIJE: Zabranjen skup podrške Alekseju Navaljnom u Beogradu!

Srbijanska policija u subotu popodne nije dopustila da se u Beogradu održi skup podrške ruskom opozicionom vođi Alekseju Navaljnom, pravdajući to epidemiološkim mjerama.

  • Regija

  • 23. Jan. 2021  24. Jan. 2021

  • 1

Demonstranti su se pokušali okupiti na dan kada se diljem Rusije održavaju demonstracije na koje je Navaljni pozvao svoje pristalice nakon što je prošli vikend uhapšen pri povratku iz Njemačke u Rusiju. 

Demonstrante ispred hrama Svetog Save u centru srbijanske prijestolinice policajci su legitimirali i zatražili da se raziđu, jer skup navdno nije prijavljen i zbog toga što je prema epidemiološkim merama zabranjeno okupljanje više od pet ljudi, rekli su sudionici skupa.

Okupljeni su se potom uputili pred ambasadu Rusije, gde je im je policija ponovno zabranila okupljanje.

Demonsranti su nosili poruke “Sloboda za Navaljnog”, kojima se diljem svijeta od ruskih vlasti traži da oslobode opozicionog vođu, uhapšenog ranije ove sedmice nakon što je na aerordrom Šeremetjevo doletio iz Njemačke, uz obrazloženje da je prekršio uvjetnu kaznu.

Navaljni je u Njemačkoj bio na liječenju od posljedica pokušaja trovanja za koji brojne zapadne zemlje smatraju odgovornima ruske vlasti, što Kremlj uporno odbacuje.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...