IZETBEGOVIĆ OTVORENO: "Kada bi se Dodik izvinjavao za sve što treba, trajalo bi to. Navodno sam ja optužio Srbe da su loš narod... NISAM JA TO URADIO"

Neke od tema tokom razgovora bile su Dodikov zahtjev da se Izetbegović izvini srpskom narodu u BiH, napadi na CIK, Aprilski paket, promjene i reforme u Stranci demokratske akcije.

  • Politika

  • 26. Jan. 2021  26. Jan. 2021

  • 24

Gost u današnjem izdanju emisije "Dobar dan BiH" bio je Bakir Izetbegović, predsjednik Stranke demokratske akcije i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Neke od tema tokom razgovora bile su Dodikov zahtjev da se Izetbegović izvini srpskom narodu u BiH, napadi na CIK, Aprilski paket, promjene i reforme u Stranci demokratske akcije.

- Baš Milorad Dodik traži izvinjenje. On kada bi se izvinjavao za sve što se treba izvinuti, trajalo bi to. Navodno sam ja optužio Srbe da su loš narod, da su kao narod krivi za zločine i sadašnje politike itd… Nisam ja to uradio, ja imam prijatelje Srbe, neki od najboljih prijatelja Srbe, saradnike bliske Srbe i naravno da na takav način ne dijelim narode. Ali, da Srbi kao narod trebaju konačno da prihvate neke istine, a ne da ohrabruju na izvjestan način i drže u neistini o onome što se tu dešavalo, što se sad dešava – kazao je Izetbegović u početku emisije.

Komentari - Ukupno 24

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...