RADONČIĆ NEZADOVOLJAN "ČETVORKOM", ŽELI "OSMORKU": "Opozicija će se sama okupljati. Ima nas dovoljno, Nikšić, Kojović, PDA, A-SDA, SBB, Narod i pravda, SBiH, BPS"

Fahrudin Radončić, predsjednik SBB-a, govorio je danas za N1 televiziju. O izborima u Mostaru rekao je da se tu desila velika pljačka.

  • Mini market

  • 26. Jan. 2021  27. Jan. 2021

  • 3

Istakao je kako Mostar zaslužuje da nakon 12 godina ima Bošnjaka za gradonačelnika.

“Prema onome što je objavljeno, desile su se brutalne krađe. Mostar je pokazao da je pljačka neviđena. Ja ću moliti da u sljedeće izbore napravimo zajednički akt da nema izbora bez elektronske identifikacije glasača. Moramo omogućiti da ne glasaju mrtvi, da ne dolaze iz drugih država da glasaju…”, rekao je Radončić, dodavši da on ne okuplja opoziciju za izbore 2022. godine, nego da će se ona sama okupiti.

“Okupit će ih prirodni interesi. Imamo nesposobnu vlast koja nije u stanju da kupi vakcine. Opozicija će se sama okupljati, ja nisam stožer. Ima nas dovoljno, Nikšić, Kojović, PDA, A-SDA, SBB, Narod i pravda, SBiH, BPS. Treba napraviti udruženu opoziciju. Da li će ići u jednoj, dvije ili tri kolone poslije izbora – vidjet ćemo”, naglasio je Radončić.

Da li je to opozcija protiv SDA?

“To je okupljanje onih koji žele da dinamiziraju. SDA je vodila zemlju 25 godina, vidite gdje smo. Ja govorim o državnoj politici, da je vrijeme da SDA ode u opoziciju. Vidjet ćemo šta će se u SDA dešavati. Ne treba niko očekivati da će opozicija podržavati kandidata SDA”, dodao je.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...