Gastro
MOŽE I OVAKO: Danas pravimo sirnicu na malo drugačiji način i ne zabravite jogurt...
21. Apr. 20250
Naš današnji obrok gotov je za 35 minuta, donosimo recept za četiri osobe.
Gastro
27. Jan. 2021 27. Jan. 2021
0
SASTOJCI
500 g gotovih jufki
250 g kiselog vrhnja
250 g posnog sira
250 g jogurta
400 g kravljeg sira
400 ml slatkog vrhnja
5 jaja
¾ pakovanja praška za pecivo
2-3 kašičice soli
1 kašičica bibera
PRIPREMA
Prvo pripremite fil. Pomiješajte sve sastojke tako da prilikom dodavanja svakog sastojka uvijek dobro promiješate kako biste razbili sve grudvice.
Zagrijte rernu na 220 stepeni gornji/donji grijači.
Jufke izvadite iz pakovanja i poredajte jednu na drugu. Zatim stavite kalup na jufke i izrežite ih na veličinu kalupa. Ostatak jufki se, također, koristi za slaganje.
Od jufki u veličini kalupa, oduzmite dvije i stavite na stranu, jer će vam trebati za vrh.
Prvu jufku stavite u podmazan kalup i prelijte filom. Zatim slijedi druga jufka i ponovo fil. Postupak ponavljate dok ne potrošite sve jufke i fil.
Kad ste skoro završili, preostaju vam 2 jufke koje ste na početku stavili na stranu. Stavite ih na vrh tako da se u sredini lagano preklapaju i da vise preko kalupa. Ovaj vanjski dio pomoću noža ugurajte između kalupa i ostalih jufki s filom.
Zatim sirnicu prelijte sa malo otopljenog maslaca ili ulja. Pecite je na 220°C gornji/donji grijači između 35-40 minuta. Sirnica treba da poprimi zlatnožutu boju i prilikom pečenja se uvijek malo i napuše.
Poslužite uz jogurt.
Prijatno!
Gastro
MOŽE I OVAKO: Danas pravimo sirnicu na malo drugačiji način i ne zabravite jogurt...
21. Apr. 20250
Gastro
SPECIJALITET DANA: Danas pravimo brzu sirnicu u tavi, ukusan obrok za sve generacije...
03. Apr. 20250
Gastro
SPECIJALITET DANA: Poklanjamo recept za nenadmašnu brzu sirnicu u tavi, i ne zaboravite jogurt… (VIDEO)
27. Nov. 20240
Gastro
I NE ZABORAVITE JOGURT: Danas pravimo sirnicu na malo drugačiji način…
27. Sep. 20240
Hronika
NOVI DETALJI TRAGEDIJE U BRČKOM: Otac automobilom pregazio sina, oglasila se policija...
Prije 17 min0
Ekonomija
GLAVOBOLJE ZA ŠTEDIŠE: Američki dolar pao na najniže razine od početka..
Prije 29 min0
Svijet
PO KRATKOM POSTUPKU: Pogubljenje u Iranu, objesili muškarca koji je špijunirao za...
Prije 35 min0
Politika
POLITIČKI PORES U NAJAVI: Nermin Muzur otkrio planove -"Čast bi mi bila biti premijer..."
Prije 46 min0
Gastro
STRUČNJACI ODGOVORILI NA VJEČNU DILEMU: Smije li se kuhani i pečeni krompir podgrijavati?
14. Sep. 20250
Gastro
SVAKA SOL NIJE ISTA: Evo šta trebate znati prije nego što idući put posegnete za soljenkom
14. Sep. 20250
Gastro
U SPOJU LOŠE REAGUJU I STVARAJU NEŽELJENE EFEKTE: Ove namirnice nikad ne jedite zajedno
15. Sep. 20250
Gastro
HERCEGOVCI ZNAJU TAJNU: Danas pravimo domaće klepe prema tradicionalnoj recepturi, nema im ravnih (VIDEO)
16. Sep. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.