"STANJE JE OZBILJNO": Bivši ministar unutrašnjih poslova Hrvatske životno ugrožen

Ranko Ostojić i dalje je u teškom zdravstvenom stanju.

  • Regija

  • 27. Jan. 2021  27. Jan. 2021

  • 0

"On je na Jedinici intenzivnog liječenja na Križinama. Životno je ugrožen, i dalje je intubiran, te je na umjetnoj ventilaciji, respiratoru", rekao za "Slobodnu Dalmaciju" njihov sagovornik upoznat sa zdravstvenim stanjem poznatog SDP-ovca i bivšeg ministra unutrašnjih poslova.

Izvor ovog splitskog medija nije se htio upuštati u procjene ishoda liječenja, navodeći samo da je Ostojiću stanje ozbiljno i da se provode svi standardni terapijski i dijagnostički postupci. Ostojića su u utorak u teškom stanju doveli u bolnicu na Križinama u Splitu.

Odmah nakon prijama napravljena mu je hitna kompletna medicinska obrada (EKG, RTG pluća, laboratorijski nalazi) i iz nalaza je utvrđeno kako je Ostojić prije tri-četiri dana preživio infarkt, a na RTG snimku pluća uočene su fibrozne promjene na plućima. Naravno, odmah je testiran na koronavirus i nalaz je bio negativan. Nakon obavljene medicinske obrade, bivši prvi čovjek MUP-a premješten je u koronarnu jedinicu bolnice na Križinama, odakle je odveden u dvoranu za koronarografiju, koja mu je u konačnici i napravljena. Zbog začepljenja krvne žile stavljen mu je stent.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...