TIJANA AJFON STIGLA U SUD BiH: Ilegalno ušla u BiH, a evo šta je danas još čeka

Optužena se trereti da je krajem maja 2020. godine poticala državljanke Srbije sa područja Beograda G. S. i S. P. da, radi pružanja seksualnih usluga, otputuju s njom u Bosnu i Hercegovinu, na područje grada Bijeljine.

  • Hronika

  • 28. Jan. 2021  28. Jan. 2021

  • 0

Srbijanska starleta Tijana Maksimović, poznatija kao Tijana Ajfon, stigla je u Sud BiH kako bi se izjasnila o krivici po optužnici Tužilaštva za krivično djelo navođenje na prostituciju.

Podsjetimo, optužena se trereti da je krajem maja 2020. godine poticala državljanke Srbije sa područja Beograda G. S. i S. P. da, radi pružanja seksualnih usluga, otputuju s njom u Bosnu i Hercegovinu, na područje grada Bijeljine, te da na privatnoj zabavi pružaju seksualne usluge za novčane iznose od po 500 eura.

Kako se navodi u optužnici, Maksimović je 27. maja, zajedno s navedenim osobama, za vrijeme trajanja pandemije Covida-19, ilegalno ušla u Bosnu i Hercegovinu, preko Save, odakle su prevezene na dogovorenu privatnu zabavu u mjestu Suho Polje u blizini Bijeljine.

Policijski službenici MUP-a RS, dolaskom na navedenu lokaciju, prekinuli su održavanje zabave te navedene osobe lišili slobode.

Optužena se tereti da je s umišljajem, radi ostvarivanja nezakonite zarade, vrbovala i navodila dvije osobe, strane državljanke, na pružanje seksualnih usluga u državi u kojoj nemaju prebivalište ni državljanstvo.

Time je počinila krivično djelo međunarodno navođenje na prostituciju iz člana 187. stav 1. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...