PREDLOŽEN ZATVOR: Tijana Ajfon priznala krivicu za navođenje na prostituciju

Predložena kazna u skladu je s ulogom i odgovornošću optužene u izvršenju krivičnog djela.

  • Hronika

  • 28. Jan. 2021  28. Jan. 2021

  • 4

Optužena Tijana Maksimović (1992.) iz Beograda u cijelosti je priznala krivicu za krivično djelo za koje je tereti optužnica. Predložena je zatvorska kazna u trajanju od godinu dana.

U predmetu protiv optužene za međunarodno navođenje na prostituciju iz člana 187. Krivičnog zakona BiH optužena je, u prisustvu advokata, u cijelosti sporazumno priznala krivicu za krivično djelo za koje je tereti optužnica Tužilaštva BiH.

U skladu sa sporazumom, za optuženu je predložena kazna zatvora u trajanju od godinu dana, piše N1.

Predložena kazna u skladu je s ulogom i odgovornošću optužene u izvršenju krivičnog djela.

Sklapanjem sporazuma, optužena se odriče prava na suđenje i prava na žalbu na presudu koju joj na temelju sporazuma izrekne Sud BiH.

Sud BiH prihvatio je sporazumno priznanje krivice.

Optužena je lišena slobode u maju 2020. godine, kada je utvrđeno da je ilegalno ušla u Bosnu i Hercegovinu, zajedno sa još dvije djevojke sa područja Beograda, koje je podsticala na pružanje seksualnih usluga za novac na jednoj zabavi u okolici Bijeljine.

Provedenom policijskom akcijom sudionike zabave su otkrili i slobode lišili službenici MUP-a Republike Srpske u akciji kodnog naziva „Kristal“.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...