NOVA VELIKA INVESTICIJA U SRCU BOSNE: Kompanija iz Italije već počela proizvodnju, gotovi proizvodi se izvoze na tržište EU

Kako je kazao direktor Borso Maurizio, u Općinski sud u Zenici podneseni su osnivački akti, a osnivač je italijanska Grupacija "AMG Spa" iz Vicenze, Italija.

  • Ekonomija

  • 01. Feb. 2021  01. Feb. 2021

  • 0

U Usori je u toku osnivanje kompanije "METHAL" d.o.o. Usora, a njeni predstavnici posjetili su u petak načelnika ove općine Zvonimira Anđelića.

Kako je kazao direktor Borso Maurizio, u Općinski sud u Zenici podneseni su osnivački akti, a osnivač je otalijanska Grupacija "AMG Spa" iz Vicenze, Italija.

Sjedište firme je u Srednjoj Omanjskoj, u proizvodnoj hali "Ferretto Group Central Europa" d.o.o. Usora (FGCE), a "AMG Spa" je na osnovu poslovnog ugovora otkupila vlasništvo u "FGCE-u" u iznosu od 50 posto vrijednosti kapitala.

Iz Općine Usora objavljeno je da je "AMG grupa" prisutna na tržištu s nizom marki koje nude rješenja od kućnog grijanja do klimatizacije, od velike distribucije do direktne prodaje od vrata do vrata, od domaćih rješenja za velika industrijska postrojenja i ima niz svojih sestrinskih firmi.

Ova kompanija već je započela proizvodnju kotlova za centralno grijanje na pelet, a gotovi proizvodi otpremaju se na evropsko tržište.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...