AKCIJA SIPA-e: Pretresa se i vikendica osumnjičenog za ometanje istrage u slučaju "Dženan Memić" (VIDEO)

Pripadnici SIPA-e od ranih jutarnjih sati vrše pretrese na dvije lokacije na području Kantona Sarajevo, na Ilidži i u Hadžićima.

  • Vijesti

  • 01. Feb. 2021  01. Feb. 2021

  • 4

Meta su osobe osumnjičene za ometanje istrage u slučaju ubistva Dženana Memića 2016. godine. Kako Klix.ba saznaje, uhapšeni su Zijad Mutap, otac Alise Mutap, koja je u vrijeme ubistva bila s Dženanom Memićem, i Hasan Dupovac, nekadašnji šef Odsjeka MUP-a KS za saobraćajne istrage.

Pripadnici SIPA-e pretresli su vikendicu na području Ilidže kod Sarajeva, a istovremeno se vrši pretres na području Hadžića. Kako nezvanično saznajemo, tokom dana bi moglo biti izvršeno još pretresa.


Pretresi i hapšenja se odvijaju po nalogu Tužilaštva BiH u okviru predmeta za organizirani kriminal i ometanje istrage o stradanju Dženana Memića u februaru 2016. godine.
 
Odbrana je više puta javno kazala da je Dženan ubijen na Ilidži 8. februara 2016. godine, a da su brojni dokazi i snimci s kamera misteriozno nestali iz Tužilaštva KS radi zataškavanja ubistva.

Otac ubijenog Dženana Muriz Memić i advokat Ifet Feraget kazali su za Klix.ba da su pet godina čekali na današnji dan kao dokaz da su sve vrijeme govorili istinu, dok su neki sve pokušali zataškati.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...