HOĆE LI IBRAHIMOVIĆ BITI KAŽNJEN?: Tužilaštvo Fudbalskog saveza Italije okrenulo istragu

Tužilaštvo Fudbalskog saveza Italije danas je pokrenulo istragu povodom svađe fudbalera Zlatana Ibrahimovića i Romelua Lukakua.

  • Sport

  • 01. Feb. 2021  02. Feb. 2021

  • 0

Sudija Paolo Valeri pozvan je na ispitivanje kod tužioca Giuseppea Chinea kako bi objasnio kaznu izrečenu tokom četvrtfinala Kupa Italije Inter – Milan.

Ogromna rasprava i međusobni sukob izbili su između Ibrahimovića i Lukakua neposredno prije poluvremena i obojica igrača su dobila žuti karton.

Prepirka između bivših saigrača iz Manchester Uniteda nastavila se i nakon zvižduka na poluvremenu i vidno bijesni Lukaku morao je da bude zadržan.

Ibrahimović je kasnije dobio još jedan žuti karton poslije pauze.

Inter je tada pobijedio Milan, rezultatom 2:1.

Obojicu igrača sudija lige suspendovao je za sljedeći meč, Ibrahimovića zbog dva žuta kartona, a Lukakua zbog nagomilanih kartona.

Lukaku će u utorak propustiti prvu fazu polufinala protiv Juventusa, dok će Ibrahimović morati da propusti sljedeći meč u takmičenju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...