LUPA LI TI SRCE, KUSTA, VIDIŠ LI KOGA OD RAJE: Emir Kusturica u helikopteru letio iznad Sarajeva, ali dole nije smio (FOTO)

Danas je godišnjica premijernog prikazivanja filma "Sjećaš li se Dolly Bell?".

(Ovaj tekst je izmijenjen. Inicijalno je pisalo da je let bio povodom godišnjice premijer spomenutog filma, ali je naknadno utvrđeno da snimci nastali nekoliko mjeseci ranije: Ispravka napravljena 12.2.2021. godine)

  • Kultura

  • 02. Feb. 2021  12. Feb. 2021

  • 55

Na današnji dan prije 40 godina premijerno je prikazan čuveni film “Sjećaš li se Dolly Bell?” režisera Emira Kusturice, nastao po scenariju književnika Abdulaha Sidrana. Portal "Iskra.co" je tim povodom objavila fotografije Kusturičinog leta iznad Sarajeva, koji su snimljeni nekoliko mjeseci ranije.

U znak sjećanja na ovaj film i dane sa početka velike filmske karijere ovog režisera, spomenuti portal objavio je fotke Emira Kusturice iznad Sarajeva.

Film “Sjećaš li se Dolly Bell?” premijerno je prikazan 2. februara 1981. godine, a potom je ovjenčan “Zlatnim lavom” na Venecijanskom filmskog festivalu. U filmu čija se radnja dešava u Sarajevu šezdesetih godina prošlog stoljeća, igraju Slavko Štimac, Slobodan Aligrudić, Ljiljana Blagojević, Mira Banjac, Pavle Vuisić...

(SB/Raport) 

Komentari - Ukupno 55

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...