DETALJI JEZIVOG UBISTVA: Roditelji se nisu javljali na telefon, kćerka otišla do njihove kuće i pronašla ubijenu majku

Tijelo nasmrt pretučene Gizele K. (64) iz Temerina pronašla je njena kćerka, koja se zabrinula što joj se roditelji ne javljaju na telefon.

  • Hronika

  • 03. Feb. 2021  03. Feb. 2021

  • 0

Kako pokazuju prvi rezultati istrage, Gizelu K. nasmrt je pretukao suprug Beli K. (67). On je uhapšen na licu mjesta, a kako je utvrđeno, u trenutku zločina bio je u alkoholisanom stanju, piše "Blic".

Komšije ovog bračnog para kažu da je Beli godinama tukao Gizelu K., međutim nesretna žena se plašila da ga prijavi policiji.

– Tukao ju je i ranije. Oboje su bili skloni alkoholu. Ona je više puta odlazila od njega, ali se uvijek vraćala – pričaju komšije.

Kako kažu, i Gizela i Beli su bili penzioneri. Da se u kući dogodio stravičan zločin, otkriveno je kada je njihova kćerka Č. došla da provjeri da li je sve uredu, jer se ni otac ni majka nisu javljali na telefon.

Kako saznajemo, kćerka je u kući zatekla oca i svoju majku bez svijesti. U tom trenutku žena već nije davala znake života.

Kćerka je odmah pozvala Hitnu pomoć ni ne sluteći da joj je otac brutalno ubio majku. Hitna pomoć je mogla samo da konstatuje smrt nesretne žene. Ljekari su vidjeli da žena ima brojne povrede na tijelu i shvatili su da je smrt nastupila nasilno te su odmah pozvali policiju.

Tijelo Gizele K. poslato je na obdukciju kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti, ali prvi rezultati istrage pokazuju da je nesretna žena nasmrt pretučena.

Beli K. nije se opirao hapšenju i trenutno se nalazi u pritvoru.

Jedna prijava za nasilje

Kako "Blic" nezvanično saznaje, Gizela K. je prije pet godina prvi i jedini put prijavila svog supruga za nasilje u porodici. Međutim, tužilac to djelo nije okarakterisao kao nasilje u porodici, jer je prijava bila za svađu te je Beli K. dobio samo prekršajnu prijavu.

– To nasilje je trajalo 30 godina. S vremena na vijeme ju je tukao, a ona se plašila da ga prijavi, jer je jednom to uradila i dobio je samo prekršajnu prijavu. Plašila ga se – kaže za "Blic" komšinica.

Gizela je godinama radila kao krojačica u “Ugledu”, dok je Beli nekada bio zaposlen u fabrici kablova.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...