MILADIN STANIĆ DIREKTNO U METU: "Dodik je krivac, njegova politika je proizvela Inzkovo pismo..."

Šef Kluba poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini Miladin Stanić protivi se oduzimanju povelja Radovanu Karadžiću, Biljani Plavšić i posthumno Momčilu Krajišniku, kako to u pismu traži visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko.

  • Mini market

  • 03. Feb. 2021  03. Feb. 2021

  • 3

- Ti ljudi su svojim radom zaslužili priznanja, to je minimum za njihove zasluge. Šta će biti, teško je predvidjeti. Nije isključeno da skupštinska većina izglasa povlačenje, jer su oni pritjerani uz zid - kaže Stanić za "Srpskainfo".

Međutim, Stanić tvrdi da je Inzkovo oštro intonirano pismo posljedica politike Milorada Dodika i njegovog odnosa prema visokom predstavniku.

– U nemogućnosti pozitivnih dešavanja, Dodiku trebaju bilo kakva. To je suština. Bez ikakvog dogovora, Dodik je na dnevni red Narodne skupštine stavio poziv Inzku da položi račune, a to se nikad neće desiti. Mislim da je to nepromišljena politika. On se više ne može osvetiti svojim političkim protivnicima nego se sveti srpskom narodu. Vidjeli ste koje je to nepoštovanje prema visokom predstavniku. Može se raspravljati s visokim predstavnikom, ali niko nema pravo da šalje poruku nepoštovanja i da ga naziva ovako ili onako – smatra Stanić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...