DOK GRCAJU U DUGOVIMA: Višković obećao pola miliona KM za Vučićev režimski filmski projekt

Vlada Republike Srpske izdvojit će 500.000 KM za podršku igranom filmu "Dara iz Јasenovca", koji je srpski kandidat za nagradu Oscar.

  • Politika

  • 04. Feb. 2021  04. Feb. 2021

  • 7

- "Dara iz Јasenovca" je nacionalno kinematografsko djelo koje istinom svjedoči o srpskoj i golgoti drugih naroda u ustaškim koncentracionim logorima u Drugom svjetskom ratu - izjavio je za Srnu predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković.

On je rekao da "istina o vremenu tragičnih događaja i stradanju srpskog naroda nije prikazana svijetu više od sedamdeset godina, a svjedoči o vremenu i stradanju srpskog i drugih naroda s naših prostora".

- "Dara iz Јasenovca" je istorijski filmski projekt i Vlada Republike Srpske danas je donijela odluku da izdvoji novac i pruži podršku - dodao je premijer Višković.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...