TURSKA POČELA VOJNU OPERACIJU PROTIV KURDSKIH SEPARATISTA: Cilj je...

Prema informacijama dobijenim od Komande žandarmerijskih snaga u Adani, ističe se da će u operaciji učestvovati 1.670 pripadnika sigurnosnih snaga Republike Turske.

  • Svijet

  • 08. Feb. 2021  08. Feb. 2021

  • 0

Ministarstvo unutrašnjih poslova Turske saopćilo je da je počela vojna operacija "Eren-8 Amanos" u gradovima Hatay, Osmaniye i Gaziantep protiv separatističke kurdske organizacije PKK.

Kako se ističe, nastavljaju se vojne operacije koje imaju za cilj da u potpunosti unište prisustvo separatističko-terorističke organizacije PKK.

Prema informacijama dobijenim od Komande žandarmerijskih snaga u Adani, ističe se da će u operaciji učestvovati 1.670 pripadnika sigurnosnih snaga Republike Turske, javlja TRT.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...