TEŠKA HAVARIJA U HRVATSKOJ: Razbijen brod koji je taman trebao biti predan vlasnicima: „Oprostite, ne mogu ni pričati“

Prema neslužbenim informacijama, brod je pao tako što je jedna sajla pukla dok su ga dizali.

  • Regija

  • 09. Feb. 2021  09. Feb. 2021

  • 1

U pulskoj luci s travel lifta pao je nov novcati brod koji je izgradio pulski "Tehnomont" i taman je trebao biti otpremljen vlasniku. Kako piše "Glas Istre", riječ je o ribarici koju je "Tehnomont" gradio za vlasnika iz Irske.

- Dogodilo se što se dogodilo. Srećom, nitko nije nastradao. Brod je bio položen na Avangardovom navozu, dakle odgovornost je njihova. No, svi smo jednako žalosni zbog nemilog događaja. Oprostite, ne mogu ni pričati - kazala je za "Glas Istre" prilično potresena direktorica "Tehnomonta" Gordana Deranja.

Prema neslužbenim informacijama, brod je pao tako što je jedna sajla pukla dok su ga dizali. Brod oko 17:30 sati još nije bio izvučen s obzirom na to da u blizini nema ispravne dizalice, a dizalica "Divić" nije u funkciji.

U Dublinu je 16. decembra 2018. potpisan ugovor o gradnji dvije ribarice od 26 metara za irske naručioce. Radi se o ribarskim brodovima dužine 26 i širine 7,6 metara, ukupne snage motora 420 kilovata. Brodovi su opremljeni opremom za koćarenje te skladišnim prostorom za smrzavanje i skladištenje ribe, piše "Glas Istre".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...