OŠTRA DEBATA PRED KAMERAMA: Okršaj vlasti i opozicije na RTS-u, Vučićev potrčko izgubio živce…

Orlić je na primjedbu Stefanovića odreagovao sa: „Ko i na izborima – bili ne bili – isto vam je“.

  • Regija

  • 15. Maj 2024  

  • 2

Debata u emisiji Takovska 10 na RTS-u pretvorila se u više navrata u verbalni duel između poslanika SNS-a Vladimira Orlića i Borka Stefanovića iz SSP-a. Orlić je gostima emisije i voditelju konstantno upadao u riječ i pokušavao da dobije više vremena za replike, dok je Stefanović otkrio jednu, kako kaže, lijepu vest za građane - da će Orlić za koji dan stupiti na novu dužnost u Bezbjednosno-informativnoj agenciji (BIA).

Orlić je u svom već poznatom maniru nekoliko puta tražio dodatno vrijeme za repliku, iako je u jednom trenutku prije njega govorio kolega iz vlasti (SPS-a) Đorđe Milićević.

„Pa treći put, na šta to liči, ja gledam na sat sve vreme, ovo je sjajno, mogli smo i da ne prisustvujemo“, rekao je Stefanović, aludirajući na broj minuta koje Orlić koristi u emisiji.

Orlić je na primjedbu Stefanovića odreagovao sa: „Ko i na izborima – bili ne bili – isto vam je“.

„Pa kad se krade na izborima“, odgovorio je Stefanović, na šta je Orlić prebacio Stefanoviću da „njegova koalicija krade“.

„Što kradete? Volite da kradete. Što toliko volite da kradete“, upitao je Orlić.

Do verbalnog sučeljavanja došlo je i kada se govorilo o „Generalštabu“, koji se prodaje američkom investitoru.

Poslanik SNS-a Orlić kazao je da su oni koji sada pričaju o prodaji Generalštaba, slavili kad su prodali Maršalat, pa izvadio i pokazao sliku iz tog doba na kojoj se vide, kako je naveo, funkcioneri bivšeg režima koji nazdravljaju šampanjcem.

Stefanović je odgovorio da u tom Maršalatu niko nije poginuo, a da sadašnja vlast prodaje „mjesto gdje su ljudi izgubili živote u NATO agresiji“.

„Vi koji ste govorili da je NATO bio u pravu što nas je ubijao, vi pričate o žrtvama, to je baš sramota“, upao je Orlić u riječ Stefanoviću.

„Orlić kad se smiri može da ode kod ambasadora Hilla da ga zamoli da momentalno izađe iz ambasade, pošto je to na tom mestu. A kako su oni u dobrim odnosima, on to može da sprovede“, kazao je Stefanović aludirajući na bliske odnose Hilla i SNS-a i na ambasadu SAD-a koja se nalazi na mjestu nekadašnjeg Maršalata.

Na samom kraju emisije Borko Stefanović pokušao je da još jednom dođe do riječi, rekavši da postoji jedna lijepa stvar koju bi želio da pomene.

„Ja mislim da je jako lepa stvar to što za koji dan gospodin Orlić odlazi na novu dužnost u BIA i građani će najzad moći i od nas da čuju nešto, jer Orlić neće moći da daje izjave“, izjavio je Stefanović.

„Ja sam narodni poslanik, nemojte vi da se brinete za mene, brinite samo šta ćete raditi naredne četiri godine u toj Skupštini“, odgovorio je Vladimir Orlić.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...