MICROSOFT UVODI VELIKE PROMJENE: Ukoliko koristite ovaj web preglednik, sve se mijenja, sam će se deinstalirati već sutra…

Ako do sada niste uradili update, u videu ispod doznajte kako se to radi.

  • HiTec

  • 09. Feb. 2021  09. Feb. 2021

  • 0

Novi Microsoftov internetski preglednik Edge, zasnovan na Chromiumu i opremljen svim modernim tehnologijama, u potpunosti bi trebao zamijeniti staru verziju u aprilu. Microsoft je objavio i kako će tačno izgledati posljednji koraci ove tranzicije u kojoj bi "stari Edge" trebao zauvijek izići iz upotrebe i biti zamijenjen novim preglednikom.

Prvo će 9. marta biti ukinuta službena podrška za stari Edge, kako je bilo najavljeno prije, otprilike, pola godine. Nakon tog datuma, korisnici tog rješenja, ako ih bude, neće više dobivati nikakve sigurnosne nadogradnje pa će samim time ovaj preglednik polako zastarjeti. Kako on ne bi predugo ostao na računarima, sa prvom sljedećom većom nadogradnjom Windowsa 10, automatski će biti uklonjen.

Automatska deinstalacija

Događat će se to od "Update Tuesdaya", u utorak, 13. aprila, pa nadalje. Svima koji to ranije nisu ručno učinili, ova će nadogradnja automatski deinstalirati stari Edge i instalirati njegovu novu "Chroimum" verziju. Onima koji redovno ažuriraju svoje Windowse 10 i koriste verziju od oktobra prošle godine (20H2), neće biti velikih promjena – u ovoj je verziji novi Edge već ionako postavljen kao zadani preglednik (ako ga korisnici nisu zamijenili drugim defaultnim preglednikom) pa će jedina promjena biti u automatskoj deinstalaciji stare verzije, poručuju iz Microsofta.

Ako do sada niste uradili update, u videu ispod doznajte kako se to radi.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...