"UKOLIKO ŽELITE MIR, BUDITE SPREMNI NA RAT": Sergej Lavrov najavio prekid odnosa s Europskom unijom

"Moskva je spremna da prekine odnose s EU ukoliko Unija uvede sankcije koje izlažu riziku rusku ekonomiju", izjavio je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov.

  • Svijet

  • 12. Feb. 2021  12. Feb. 2021

  • 3

On je u emisiji "Solovjov uživo" rekao da je Rusija već potpuno nezavisna u vojnoj sferi te da bi trebalo da teži istoj situaciji kada je u pitanju ekonomija.

"Pretpostavka je da smo spremni ukoliko primijetimo da su uvedene sankcije koje mogu da ugroze našu ekonomiju, uključujući najosjetljivije sektore", istaknuo je Lavrov.

On je naglasio da Rusija ne želi da se izoluje od svijeta, ali da mora biti spremna na to, prenio je "Sputnjik".

"Ukoliko želite mir, budite spremni na rat", dodao je Lavrov.

Izjave Lavrova uslijedile su nakon što je visoki predstavnik EU za vanjsku i sigurnosnu politiku Joseph Borell rekao da Unija razmatra opciju uvođenja novih sankcija Rusiji te da će se o tome razgovarati na samitima bloka u februaru i martu.

Borell, koji je ranije ovog mjeseca posjetio Moskvu, rekao je i to da se Rusija isključuje iz Evrope.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...