DODIK RAZGOVARAO S VUČIĆEM: "Danas ću zvati Komšića i Džaferovića da vidim da li žele vakcine iz Srbije ili ne"

Milorad Dodik danas je u Beogradu sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem razgovarao o vakcinama protiv koronavirusa.

  • Vijesti

  • 15. Feb. 2021  15. Feb. 2021

  • 21

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik rekao je danas u Beogradu da je sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem razgovarao da Republika Srpska, ali i drugi bh. entitet Federacija BiH, ukoliko želi, od Srbije dobije vakcine protiv koronavirusa.

- Predsjednik (Vučić) je sam obećao da ćemo finalizirati taj razgovor u narednom periodu i da će Republika Srpska imati sasvim dovoljno vakcina, uz pomoć Srbije, kako bi se izvršila imunizacija stanovništva, slično kao što se to čini u Srbiji - rekao je Dodik.

On je novinarima izjavio da je s Vučićem razgovarao i o mogućnosti da se, ukoliko želi, i “drugi dio BiH uključi u taj program podrške i pomoći”.

Istaknuvši da Vučić to prihvata, Dodik je rekao da će kasnije tokom dana pokušati telefonom da razgovara s kolegama iz Predsjedništva BiH (Željko Komšić i Šefik Džaferović) da vidi da li uopšte u FBiH žele vakcine iz Srbije ili ne. Dodik je podsjetio da je s Vučićem ranije razgovarao da se osigura vakcinisanje u tri centra u Srbiji za 5.000 medicinskih i drugih radnika Republike Srpske koji su izloženi koronavirusu.

- Mi smo podržali te aktivnosti, a sada sam razgovarao, poučen nekim iskustvima koje smo mogli da dobijemo ovih dana, da dobijemo količine vakcine za upotrebu u samom RS-u - rekao je Dodik.

Kako prenosi Srna, Dodik je čestitao Vučiću i Srbiji na uspješnoj imunizaciji stanovništva.

- Veoma sam ponosan na činjenicu što mnogi u Evropi i svijetu govore kako je Srbija napravila nesumnjiv uspjeh. Evropa se nije najbolje snašla oko toga, ali evo, Srbija jeste i sada je u prilici da pomogne i nama - rekao je Dodik.

On je izrazio zadovoljstvo što Vučić, a i čitava Srbija, smatraju da je sasvim prirodno i normalno da se Srbima pomogne, gdje god da se nalaze.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 21

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...