POTVRĐENI PUTINOVI STRAHOVI: Novi šef Pentagona otkrio planove SAD-a i NATO saveza...

Washington je potvrdio svoju posvećenost NATO-u, ali Amerikanci na ministarskom sastanku još nisu naveli svoje prioritete u Alijansi.

  • Svijet

  • 18. Feb. 2021  18. Feb. 2021

  • 1

Novi šef Pentagona Lloyd Austin obratio se putem videolinka na sastanku ministara odbrane NATO-a, prenosi Beta pozivajući se na AFP.

Izvori bliski Alijansi naveli su da je Austin “potvrdio novi ton” u odnosima dvije strane.

Austin je nedavno rekao da će saveznicima obećati da nijedna odluka neće biti donesena bez konsultacija s NATO-om.

Zajedničko odlučivanje i djelovanje

“Moja poruka kolegama je jasna – trebamo se konsultirati, odlučivati i djelovati zajedno”, naveo je Austin.

Generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg ponovio je da će NATO napustiti Afganistan “kada za to bude vrijeme”, bez opasnosti da oslabi ostvareni napredak.

Administracija bivšeg predsjednika SAD-a Donalda Trumpa obavezala se da će povući sve američke snage iz Afganistana najkasnije do sredine 2021. godine.

Ministarski sastanak Alijanse bit će nastavljen u četvrtak.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...