DODIKOV POTRČKO JADIKUJE VUČIĆEVIM MEDIJIMA: "Iz Sarajeva i Tuzle miniraju izbore, smeta što su i Bošnjaci glasali za Grujičića..."

"Na ponovljenim izborima u Srebrenici bit će potvrđeni rezultati iz novembra i pobjeda Mladena Grujičića za mjesto načelnika", rekao je portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

  • Mini market

  • 18. Feb. 2021  18. Feb. 2021

  • 0

Povodom najava stranaka koje podržavaju inicijativu “Moja adresa Srebrenica”, iz koje su najavili bojkot izbora u Srebrenici i podnošenje apelacije Ustavnom sudu BiH, Kovačević je izjavio za “Novosti” da izbore bojkotuju “oni koji su svjesni da ih ne mogu dobiti i kroz bojkot traže alibi za poraz”.

- Oni koji žive u Sarajevu i Tuzli, a žive od Srebrenice, sada su uzeli za pravo da miniraju izbore. Očigledno Sarajevu smeta što su i Bošnjaci glasali za Grujičića - tvrdi Kovačević.

Bošnjaci u Srebrenici će bojkotovati ponovljene izbore na redovnim biračkim mjestima koji će biti održani u nedjelju, 21. februara. Odluka je to koju su donijeli predstavnici inicijative “Moja adresa Srebrenica” i kandidati sa probosanskih lista.

Na ponovljenim izborima za načelnika i Skupštinu opštine Srebrenica u nedjelju, 21. februara, pravo glasa imat će ukupno 10.439 birača.

Radi se, naime, o ponovljenom glasanju na 26 redovnih biračkih mjesta u opštini Srebrenica te dva biračka mjesta za glasanje u odsustvu, i to u Živinicama i Gradačcu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...