VIŠE OD JELA: Napravite begovu čorbu, ona može i umjesto ručka

Ovu čorbu neki prave s janjetinom, ali tradicionalna sarajevska se pravi od piletine.

  • Gastro

  • 18. Feb. 2021  18. Feb. 2021

  • 0

SASTOJCI:

1 cijelo pile

4 mrkve

1 šolja graška

1 findžan riže

1 vezica bamije

2 kašike putera

3 kašike brašna

3 kašike sjeckanog peršunovog lista

PRIPREMA:

1. Cijelo pile stavite u veliku šerpu i kuhajte oko 1 sat (zavisno od veličine pileta).

2. Bamiju staviti u vodu sa malo limunovog soka i kuhati 10-ak minuta. Ocijediti i saprati.

3. U vodu staviti mrkvu narezanu na kockice, bamiju i grašak i kuhati dok povrće ne omekša.

4. Dodati findžan riže i pileće meso i kuhati dok riža ne bude gotova.

5. U tavi otopiti puter, dodati brašno i popržiti.

6. Dodati čorbi i dobro promiješati.

7. Ostaviti još malo da se kuha dok se ne zgusne. 

Prijatno! :) 

(SB/Domacica.com) 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...