NEMA DOBRIH VIJESTI IZ KCUS-a: Broj novozaraženih se povećava, testirano je...

Kada je riječ o Federaciji BiH, Kanton Sarajevo je i dalje u vrhu s obzirom na to da je, po testiranjima obavljenim do 18 sati,  još 114 građana ovog kantona zaraženo, a preostalih šest dolazi iz Unsko-sanskog kantona.

  • Vijesti

  • 23. Feb. 2021  24. Feb. 2021

  • 0

Nažalost, nove informacije koje dolaze sa Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, govore da se nastavlja povećavati broj novozaraženih koronavirusom.

Kako je za Hayat.ba rečeno u KCUS-u od 376 testiranih uzoraka na virus, 120 je novooboljelih.

Kada je riječ o Federaciji BiH Kanton Sarajevo je i dalje u vrhu s obzirom na to da je po testiranjima obavljenim do 18 sati,  još 114 građana ovog kantona zaraženo, a preostalih šest dolaze iz Unsko-sanskog kantona.

Podsjetićemo, generalna direktorica KUCS-a, prof. dr. Sebija Izetbegović  već danima upozorava na konstantan porast novobooljelih.

Posebno teška situacija je u klinici Podhrastovi gdje su kapaciteti gotovo popunjeni. Ono što posebno zabrinjava, ističe Izetbegović, je to da u KCUS sve više dolaze pacijenti sa teškom kliničkom slikom Covid-19.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...