STANJE SE NAGLO POGORŠAVA: Povećan broj hospitaliziranih u Covid-odjelu Opće bolnice u Sarajevu...

Istovremeno je ostale odjele Opće bolnice u protekla 24 sata na hospitalizaciju primljeno 49 pacijenata, a 45 ih je otpušteno iz ove ustanove.

  • Vijesti

  • 25. Feb. 2021  25. Feb. 2021

  • 1

U Covid-odjelu Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" Sarajevo ukupno je na hospitalizaciji 110 srednje teških i teških pacijenata, od kojih je pet na intenzivnoj njezi. U Covid-trijažnoj ambulanti jutros je na opservaciji devet pacijenata.

Istovremeno je ostale odjele Opće bolnice u protekla 24 sata na hospitalizaciju primljeno 49 pacijenata, a 45 ih je otpušteno iz ove ustanove. Prethodnog dana je bilo 1.387 pregleda i pruženo 5.578 usluga.

Krizni štab Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo za praćenje i analizu situacije izazvane koronavirusom donio je novu naredbu, koja će biti u primjeni od danas.

Između ostalog, zabranjuje se organizacija svih javnih okupljanja u grupama većim od 30 osoba, zabranjuje se organizacija privatnih okupljanja u grupama većim od 10 osoba (svadbe, rođendani, proslave i drugi porodični skupovi slične prirode), zabranjuje se organizacija muzike uživo u ugostiteljskim objektima za smještaj, ishranu i piće.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...