KULINARSKI HIT: Savršene palačinke bez trunke brašna u kojima možete uživati do mile volje

Sama priprema je vrlo jednostavna i ne razlikuje se od pripreme klasičnih palačinki, piše Zadovoljna.hr. 

  • Gastro

  • 25. Feb. 2021  25. Feb. 2021

  • 0

SASTOJCI (za otprilike 6 palačinki srednje veličine):

- 180 g bademovog brašna
- 2 velika jaja
- 60 ml mlijeka
- 2 dkg maslaca
- 1 velika kašika šećera
- prstohvat soli
- 1 kašikica praška za pecivo

PRIPREMA:

Rastopite maslac na laganoj vatri i pustite da se malo ohladi. U posudi razmutite jaja sa šećerom i soli. Zatim dodajte rastopljeni maslac i mlijeko. Naposljetku dodajte bademovo brašno koje ste prije toga pomiješali s praškom za pecivo.

Pustite smjesu da odstoji 15 minuta, a nakon toga pecite palačinke po klasičnom postupku u tavi zagrijanoj na srednje jakoj temperaturi.

SAVJET:

Palačinke dodatno možete obogatiti dodatkom po želji ili nekom aromom poput male kašike ekstrakta od vanilije ili malo vanilin šećera. Badem obožava citruse pa će jednako ukusan dodatak biti malo naribane limunove ili narandžine korice, ali i pokoja kašikica soka od limuna.

Prijatno!

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...