ZA MUŠTULUK BIH POZLATIO: Milan Tegeltija najavio da od sutra napušta pravosuđe!

Milan Tegeltija, bivši predsjednik VSTV-a, koji je podnio ostavku nakon niza afera u kojima je bio akter, danas je na Twitteru objavio i da se povlači sa pozicije sudije Osnovnog suda u Banjoj Luci. 

  • Mini market

  • 25. Feb. 2021  26. Feb. 2021

  • 6

"Nakon 20 godina provedenih u pravosuđu, tužilačkim i sudijskim funkcijama (7 godina kao predsjednik Osnovnog suda Banjaluka i 6,5 godina kao Predsjednik VSTS BIH) sutra podnosim ostavku i na mjesto sudije i izlazim iz pravosuđa. O mom narednom angažmanu bićete brzo informisani!", objavio je Milan Tegeltija na Twitteru.

Obećao je Tegeltija podnijeti ostavku na sve funkcije u pravosuđu još prije dva i po mjeseca, ali do toga nije došlo, pa je sve do danas bio angažovan kao sudija Osnovnog suda u Banjoj Luci.

U međuvremenu Tegeltija je političku karijeru počeo graditi preko Twittera političkim "analizama" koje više liče na saopštenja SNSD-a nego na lične stavove bivšeg sudije, pa i nije teško naslutiti gdje će biti njegov "naredni angažman".

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...