DRAMA U KONJICU: Na javnoj tribini o zaštiti rijeke Neretvice došlo do naguravanja... (VIDEO)

Kako su kazali radnici iz Banovića, mini hidrocentrale najviše su štetne po radna mjesta, jer ih je veliki broj ostao bez posla zbog ovakvih, kako ih nazivaju, propagandnih programa.

  • Hronika

  • 26. Feb. 2021  26. Feb. 2021

  • 0

Javna tribina "Problematika (ne)izgradnje MHE na Neretvici" koja je održana danas na igralištu OŠ Parsovići, općina Konjic, samo je jedan u nizu događaja kojima organizatori obilježavaju prvu godišnjicu borbe, kako navode, za spas rijeke Neretvice, na čijem je slivu planirana izgradnja čak 15 mini hidrocentrala.

Na tribinu koju je održalo Udruženje za zaštitu rijeke Neretvice od izgradnje mini hdrocentrala, stigli su radnici firme iz Banovića s transparentima. Stanovnici Buturović Polja stali su ispred radnika kako bi iskazali nezadovoljstvo njihovim dolaskom. Bilo je i određenih naguravanja, ali incident nije eskalirao, piše "Oslobođenje".

Kako su kazali radnici iz Banovića, mini hidrocentrale najviše su štetne po radna mjesta, jer ih je veliki broj ostao bez posla zbog ovakvih, kako ih nazivaju, propagandnih programa kao što je ova tribina danas.

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...