STO POSTO MEKTIĆ: "Tegeltija je čovjek koji je uništio pravosuđe BiH"

"Na petnaestogodišnjicu dolaska na vlast SNSD-a iznenadila nas je vijest koja se može uzeti kao primjer politike ove stranke u proteklom periodu, a to je da će Milan Tegeltija, čovjek koji je upropastio pravosuđe BiH i koji je poznat po brojnim aferama, postati savjetnik predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika", kaže Dragan Mektić, poslanik SDS-a u Predstavničkom domu PSBiH.

  • Mini market

  • 26. Feb. 2021  26. Feb. 2021

  • 2

Mektić je podsjetio da je 26. marta 2006. Milorad Dodik preuzeo Vladu RS i njome upravlja u kontinuitetu u posljednjih petnaest godina, bez obzira da li on bio premijer, predsjednik RS i ili član Predsjedništva BiH, prenosi BN TV.

„Tokom ovog perioda provođena je politika potpunog unazađenja i devastacije Republike Srpske. Desio se demografski egzodus i ostali smo bez 250 hiljada stanovnika. Sve institucije su pogažene, a Izvršni komitet SNSD-a postao je jedino političko i institucionalno tijelo koje donosi odluke u RS“, kaže Mektić.

Navodi da su u tom periodu uništene banke i brojna preduzeća koja su prodavana u bescjenje, a radnici ostajali bez posla.

„U proteklih 15 godina bilježimo snažno zaduživanje RS pa smo danas 2021. godine u obavezi da se zadužujemo i dva puta mjesečno kratkoročnim kreditima s velikim kamatama samo da bi budžet bio ‘fluidan’. O standardu više niko i ne govori“, napominje Mektić. 

On upozorava da su mnogi, naviknuti na zamajavanje lažnim informacijama i medijskim spinovima, postali slijepi na činjenicu da Republika Srpska polako postaje prazna ljuštura s iscrpljenim i pokradenim resursima i uništenim i potpuno korumpiranim sistemom.

„I sada, na dan kada SNSD-ova vlast slavi 15 godina od dolaska na vlast, pojavljuje se informacija da će Milan Tegeltija, čovjek koji je uništio pravosuđe u BiH, ući u kabinet srpskog člana Predsjedništva BiH. Simbolično, da više ne može biti“, istaknuo je Mektić, saopćeno je iz SDS-a.

 

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...