Gastro
TAKO SU SE SLADILI NAŠI STARI: Pred vama je tradicionalni recept za vrhunsku šampitu, nema šanse da ne uspije… (VIDEO)
24. Mar. 20210
Pjenasta sa sočnom podlogom.
Gastro
02. Mar. 2021 02. Mar. 2021
0
10 žumanaca
10 kašika šećera
5 kašika mlijeka
2 kašike ulja
2 kašike vode
10 kašika brašna
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
Šlag:
10 bjelanaca
1 vanilin šećer
400-500 g šećera
1 dl vode
1. Žumanca odvojiti, dodati vanilin šećer, obični šećer i mutiti dok ne postane pjenasto i svijetlo.
2. Dodati vodu, ulje i mlijeko. Smjesu ujednačiti. Dodati brašno, prašak za pecivo i umutiti glatku masu.
3. Peći na 180 stepeni. U međuvremenu skuhati agdu za šlag. Agdu skuhati od šećera, vode i vanilija šećera.
4. Bjelanca umutiti u snijeg i postepeno dodavati u agdu.
5. Kada se kora ispekla, preko nje premazati šlag od bjelanaca.
6. Zapeći u rerni oko 2 minute. Paziti da ne porumeni.
7. Ukrasiti po želji ribanom čokoladom.
Prijatno! :)
(SB/Domacica.com)
Sport
"A ZNATE SVI - ZA KIM PLAČEMO?": Feđa Dudić se od Radničkog i Kragujevca porukom o kojoj će se pričati
Prije 7 min0
Mini market
NEŠTO SU ZABORAVILI: Jel' ovo pravo lice SNSD-ovog jedinstva
Prije 20 min0
Ekonomija
UPUSTIO SE U POSAO SA HRVATIMA: Kako je "drug" i antifašista Nijaz Skenderagić postao jedan od najbogatijih ljudi u BiH
Prije 23 min0
Svijet
UZVRAĆA UDARAC: Indija odgovorila na kritike SAD-a i EU-a zbog trgovine s Rusijom
Prije 32 min0
Gastro
DORUČAK LEJDI DI: Neprežaljena princeza ovo je jela svakog jutra, probajte i vi njen super zdravi recept
02. Avg. 20250
Gastro
KAO IZ BAKINE KUHINJE: Napravite izvrsne čupavce po tradicionalnom receptu i oduševite ukućane… (VIDEO)
02. Avg. 20250
Gastro
SAVRŠENO SOČAN PRIJEDLOG ZA RUČAK: Punjeni patlidžan za koji će vam svi tražiti recept
02. Avg. 20250
Gastro
TOPI SE U USTIMA: Na brzinu napravite polagani burek i ne zaboravite jogurt… (VIDEO)
03. Avg. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.