E, DANAS MOGU I ŠAMPITE: Napravite ih za 25 minuta

Pjenasta sa sočnom podlogom.

  • Gastro

  • 02. Mar. 2021  02. Mar. 2021

  • 0

SASTOJCI:

10 žumanaca

10 kašika šećera

5 kašika mlijeka

2 kašike ulja

2 kašike vode

10 kašika brašna

1 prašak za pecivo

1 vanilin šećer

Šlag:

10 bjelanaca
1 vanilin šećer
400-500 g šećera
1 dl vode

PRIPREMA:

1. Žumanca odvojiti, dodati vanilin šećer, obični šećer i mutiti dok ne postane pjenasto i svijetlo.

2. Dodati vodu, ulje i mlijeko. Smjesu ujednačiti. Dodati brašno, prašak za pecivo i umutiti glatku masu.

3. Peći na 180 stepeni. U međuvremenu skuhati agdu za šlag. Agdu skuhati od šećera, vode i vanilija šećera.

4. Bjelanca umutiti u snijeg i postepeno dodavati u agdu.

5. Kada se kora ispekla, preko nje premazati šlag od bjelanaca.

6. Zapeći u rerni oko 2 minute. Paziti da ne porumeni.

7. Ukrasiti po želji ribanom čokoladom.

Prijatno! :) 

(SB/Domacica.com) 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...