Gastro
TAKO SU SE SLADILI NAŠI STARI: Pred vama je tradicionalni recept za vrhunsku šampitu, nema šanse da ne uspije… (VIDEO)
24. Mar. 20210
Pjenasta sa sočnom podlogom.
Gastro
02. Mar. 2021 02. Mar. 2021
0
10 žumanaca
10 kašika šećera
5 kašika mlijeka
2 kašike ulja
2 kašike vode
10 kašika brašna
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
Šlag:
10 bjelanaca
1 vanilin šećer
400-500 g šećera
1 dl vode
1. Žumanca odvojiti, dodati vanilin šećer, obični šećer i mutiti dok ne postane pjenasto i svijetlo.
2. Dodati vodu, ulje i mlijeko. Smjesu ujednačiti. Dodati brašno, prašak za pecivo i umutiti glatku masu.
3. Peći na 180 stepeni. U međuvremenu skuhati agdu za šlag. Agdu skuhati od šećera, vode i vanilija šećera.
4. Bjelanca umutiti u snijeg i postepeno dodavati u agdu.
5. Kada se kora ispekla, preko nje premazati šlag od bjelanaca.
6. Zapeći u rerni oko 2 minute. Paziti da ne porumeni.
7. Ukrasiti po želji ribanom čokoladom.
Prijatno! :)
(SB/Domacica.com)
Vijesti
KOMŠIĆ KVARI PLANOVE TROJKI I HDZ-u: Zatražio mišljenje Venecijanske komisije o izboru sudija u Ustavni sud BiH
Prije 16 min0
Politika
MIHAJLICA PITA MADA ZNA ODGOVOR: "Zašto Cvijanovićeva nije u UN, nema lobiranja, nema sastanaka?"
Prije 28 min0
Svijet
STRAHOVITA PRIJETNJA RUSIJE: "Civili imaju 48 sati da napuste grad. Uništit ćemo ga kvart po kvart. Bit će...!"
Prije 45 min0
Vijesti
NAKON VELIKE POLICIJSKE AKCIJE: Svi uhapšeni u akciji "Black Tie 2" predati u nadležnost Tužilaštva BiH
Prije 57 min0
Gastro
RECEPT KOJI JE ZALUDIO DRUŠTVENE MREŽE: U tren oka spremite "harmonika pitu"
21. Apr. 20240
Gastro
STARINSKI KOLAČ BEZ BRAŠNA: Štangle od oraha po receptu iz 1956.
22. Apr. 20240
Gastro
MALO ULJA, MALO SOLI: Svi su poludjeli za sladoledom po receptu Dua Lipe, jeste li ga već probali?
21. Apr. 20240
Gastro
OD AMATERA DO KULINARSKOG MAHERA: Za ručak napravite pileća prsa prema njemačkoj recepturi i iznenadite ukućane (VIDEO)
22. Apr. 20240
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.