POZNAT JE TERMIN PREMIJERE: Dolazi Peugeot 308, a s njim i karavan

Trenutne informacije idu u smjeru toga da će svi motori biti u određenoj dozi elektrificirani.

  • Auto

  • 02. Mar. 2021  02. Mar. 2021

  • 0

Kao što je poznato, Peugeot će 18. marta premijerno predstaviti novu generaciju modela 308. Osim novog loga, model preuzima i novi dizajnerski izraz predstavljen modelom 508 te naknadno izbrušen kroz 208, ali i crossovere počevši od 2008. 

Ruski Kolesa.ru sada pokazuje šta konkretno treba očekivati. Nema sumnje, novi 308 će biti osjetno atraktivniji od prethodnika, koji je bio dosta konzervativan u svojim nastojanjima da se približi premium segmentu.

Rusi sada otkrivaju i karavan, koji će poput 508-ice nekima biti čak i zanimljivija opcija. Posebno straga, gdje tanka horizontalna svjetla otvaraju potpuno novi dojam automobila. 

Novi 308 će po svemu sudeći biti postavljen na unaprijeđenu EMP2 platformu.

Trenutne informacije idu u smjeru toga da će svi motori biti u određenoj dozi elektrificirani, a na vrhu bi se trebao naći plug-in hibrid s maksimalnih 225 konjskih snaga. 

Podsjetimo, još nije sigurno kako će karavan biti predstavljen 18. marta, kao i kada će biti predstavljena crossover izvedba po uzoru na Fordov Focus Active, piše "Index Auto". 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...