GRADSKO VIJEĆE MOSTARA POTVRDILO: Direktor Aerodroma Mostar je imenovan nezakonito, bit će raspisani...

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić podsjetio je da je Aerodrom Mostar jedno od deset javnih preduzeća u tom gradu i da su funkcije svim direktorima, upravnim i nadzornim odborima već davno istekle, zbog čega je potrebno imenovati nova rukovodstva i komisije u svima.

  • Vijesti

  • 02. Mar. 2021  03. Mar. 2021

  • 1

Direktor Aerodroma Mostar Ivan Ljubić je nezakonito imenovan na tu funkciju, potvrđeno je danas na Gradskom vijeću Grada Mostara.

Načelnica Odjela za privredu Grada Mostara Amra Trbonja je potvrdila ovu informaciju nakon što je vijećnik SDP-a Arman Zalihić pitao prema kojem je zakonu imenovan v. d. direktora Aerodroma Mostar.

Načelnica Trbonja je rekla da su o imenovanju novog direktora mostarskog aerodroma u Gradskoj upravi Mostara doznali iz medija. Pojasnila je kako nije bilo moguće održati Skupštinu na kojoj bi se imenovao novi direktor bez Gradskog vijeća koje nije funkcioniralo od 2012. godine.

Podsjeća da je bivši direktor Marin Raspudić imenovan na drugu funkciju, pa je, kako navodi, vjerovatno zbog toga imenovan Ljubić, te naglašava da je "imenovan mimo zakonske procedure".

"Trebalo je postojati Gradsko vijeće da bi se vršilo ovo imenovanje", rekla je Trbonja.

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić je podsjetio da je Aerodrom Mostar jedno od deset javnih preduzeća u tom gradu i da su funkcije svim direktorima, upravnim i nadzornim odborima već davno istekle, zbog čega je potrebno imenovati nova rukovodstva i povjerenstva u svima,piše Klix.ba.

Naglašeno je kako su to sve problemi koji su uzrokovani činjenicom da Mostar nije imao Gradsko vijeće od 2012. godine.

Tako će se formirati Skupština za nova imenovanja i u što skorije vrijeme prema zakonskoj regulativi raspisati konkursi za nove direktore i članove uprave u mostarskim javnim preduzećima.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...