SVE SE MIJENJA IZ TEMELJA: Francuski automobilski gigant okreće novu stranicu, uskoro će ostati samo…

Velike su promjene na putu, a osjetit ćemo ih svi mi koji pratimo automobilsku industriju ili s njom živimo kao vozači.

  • Auto

  • 03. Mar. 2021  03. Mar. 2021

  • 0

Uz strogu emisijsku normu euro 7, 2025. godine nestat će mnogi benzinski i dizelski motori, a kako će sve to izgledati, najavljuje Renault, odnosno njegov direktor Luca de Meo u intervjuu za "Automotive Newsu Europe".

Dakle, njegova je vizija racionalizirati broj motora s današnjih osam glavnih skupina (četiri benzinska motora, tri dizelaša i jedan električni motor) na po jedan benzinski, jedan dizelski i dva električna motora. U pripremi je novi benzinski 1,2-litreni trocilindrični motor, dizelaš će se koristiti za laka komercijalna vozila, a u pripremi su dvije nove električne konfiguracije (jedna će koristiti i sistem s vodikom, za komercijalna vozila).

Vremena kada ste mogli birati između dva, tri, četiri benzinca ili dva dizelaša polako postaju prošlost. Na primjeru velikog proizvođača vidimo da će sve to biti reducirano.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...