“O, MOJ BOŽE”: Svjedočenja i prvi prizori nakon razornog zemljotresa… (VIDEO)

EMSC javlja da je jačina zemljotresa u Grčkoj iznosila razornih 6,2 stepeno po Richteru, a prvobitno je objavljeno da je potres magnitude 5,9 stepeni.

  • Svijet

  • 03. Mar. 2021  03. Mar. 2021

  • 0

Nakon što je razoran zemljotres pogodio Grčku, stižu nove informacije. EMSC javlja da je jačina potresa iznosila razornih 6,2 stepeno po Richteru, a prvobitno je objavljeno da je zemljotres magnitude 5,9 stepeni.

Epicentar je bio na dubini od 10 kilometara, u blizini gradova Lárisa i Týrnavos Grčkoj.

Prema svjedočenjima na EMSC-u, potres se osjetio i u Albaniji.

- Nisam mogla držati ravnotežu, hodala sam ulicom, zgrade su se tresle, svuda se podigla prašina - kazala je stanovnica Larise, grada udaljenog 22 kilometra od epicentra zemljotresa.

- O, moj Bože - jedna je od mnogih reakcija na potres, piše "Oslobođenje".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...